Şaban ayının 15. gecesi, Berat Kandili olarak anılır. Bu gecenin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından mübarek olduğu bildirilmiştir. Nitekim Hadis-i Şeriflerde bugün yapılacak duaların kabul olacağı, bağışlanma dileyenlerin bağışlanacağı ve rızık isteyenlerin rızıklandırılacağı bildirilmiştir. (Tirmizî, “Ṣavm”, 39; İbn Mâce, “İḳāmetü’ṣ-ṣalât”, 191).
Mübarek günlerde yapılacak ameller arasında namaz kılmak ve oruç tutmak gibi sadaka vermek, Allah yolunda infak etmek de büyük yer tutar. Bu vesile ile Berat Kandili’nde sizlerin destekleriyle yetimlere, öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine ikramda bulunuyor, onların ihtiyaçlarına çözüm oluyoruz.
Gazze halkı, 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne, Siyonist İsrail saldırıları karşısında hayatta kalmaya, direnmeye devam ediyor. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren onurlu Gazze halkının temel gıda eksiği her geçen gün artıyor.
İsrail ve Hamas arasında yapılan anlaşma sonucunda, Gazze’nin güneyinden kuzeyine göç eden aileler başta olmak üzere çadır kentler ve kamplarda yaşamlarına devam eden Gazzeli kardeşlerimizin günlük öğün ihtiyaçlarını Berat Kandili’nde de karşılamaya devam ediyoruz.
Mübarek Berat Kandili için yapacağınız bağışlar ile Gazzeli kardeşlerimizin öğün ihtiyacını giderebilir, onların yüzlerinde tebessüm, gönüllerinde dua olabilirsiniz.
Berat Kandili’nde İslami İlimler Akademimizde olduğu gibi İslami ilimler ve hafızlık alanında eğitim gören çeşitli medreselerde sizlerin destekleriyle iftar sofraları kuruyoruz.
Mübarek Berat Kandili’ni oruç tutarak ihya edecek medrese talebelerimiz için yapacağınız bağışlar ile onların iftar giderlerini karşılayabilir, sofralarına misafir olabilirsiniz. Medreselerde kuracağımız iftar sofralarından biri de sizin sofranız olsun istiyorsanız 3.000 TL bağış ile bu isteğinizi karşılayabilir, hayır dualarda yer edinebilirsiniz.
Yılın her günü Afrika ve Asya kıtasında düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz adak, akika, şükür, sadaka ve şifa kurban kesimlerimize, Berat Kandili’nde de devam ediyoruz.
Berat Kandili Özel Kurban Organizasyonumuzu şeffaflıkla gerçekleştiriyor, bağışçılarımızdan aldığımız vekaletler ile kesimleri yapıyor ve kurban etlerini yetim, öğrenci ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıyoruz. Kurban kesim görüntülerini bağışçılarımıza gönderiyoruz.
Sizler de 2.900 TL bağışla bu mübarek günde Allah’ın rızasını kazanmak için bir küçükbaş hayvan kurban edebilir, ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirebilirsiniz.
Sadaka vermek ayet ve hadislerde sıklıkla tavsiye edilmiş; malın bereketlenmesine, belanın def’edilmesine ve ömrün uzamasına vesile olacağı bildirilmiştir. Mübarek bir gün olan Berat Kandili’nde de sadaka ile Allah’ın rızasını aramak mümkündür.
Berat Kandili’nde yapacağınız sadaka bağışları ile yurt içinde ve yurt dışındaki ihtiyaç sahipleri için gerçekleştirdiğimiz yardım çalışmalarımıza destek olabilirsiniz.
Berat Kandili’nde gerçekleştireceğimiz yardım çalışmalarımıza bağışta bulunmak için Genel Merkezimizi ziyaret edebilir yahut anlaşmalı olduğumuz bankalardan herhangi bir ücret ödemeden bağışınızı yapabilirsiniz. Online olarak bağışta bulunmak isterseniz sitemizin Bağış Yap sekmesini kullanabilirsiniz. 0212 659 28 80 numaralı hattımızı arayarak Vuslat Derneği İletişim Merkezimize ulaşabilir, bağışlarınızı bu hattımız üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.